Relou Sieraden

Over Relou Sieraden

Algemeen:

Relou Sieraden Design is een samenwerkingsverband van twee edelsmeden. Geert-Jan Relou en Patricia de Koning. Beiden zijn afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven voor goud- en zilversmeden. Sindsdien werken zij aan een eigen sieradencollectie. Naast het vervaardigen van nieuwe sieraden voor de eigen collectie houden zij zich ook bezig met het ontwerpen en maken van sieraden in opdracht en met reparatie’s van sieraden.

 

Geert-Jan Relou:

Geert-Jan Relou (1967) studeerde in 1993 af als goud- en zilversmid aan de Vakschool Schoonhoven voor Goud en Zilversmeden Tijdens zijn studie werkte hij bij edelsmid Ton van den Hout in Roermond. Hij liep stage bij edelsmid Joop Falke te Oss.

 

GeertJan

 

Patricia de Koning:

Patricia de Koning (1967) studeerde in 1992 af als edelsmid aan de Vakschool Schoonhoven voor goud- en zilversmid. Zij liep stage bij verschillende goudsmeden in Australië. Vervolgens volgde zij twee jaar de opleiding Sieraden aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Tijdens deze studie werkte ze bij Hans Appenzeller in Amsterdam.

 

Patricia

 

Werk:

In 1996 besloten ze beiden samen als zelfstandige goud- en zilversmid verder te gaan. De start van het atelier werd gemaakt. Beide hadden naast het werk in het atelier nog een andere werkgever waar het vaste inkomen werd verdiend. Geert-Jan en Patricia hebben allebei een eigen stijl van werken. Geert-Jan werkt graag eerst zijn idee op papier uit en gaat dan achter de werkbank aan de slag. Terwijl Patricia het idee dat ze heeft liever onder haar handen ziet groeien aan de werkbank.

Eigen werk:

Geert-Jan ontleent zijn inspiratie vooral aan vormen uit de natuur, maar het kan ook abstract zijn. Het resultaat is een strak gestileerd, modern sieraad in goud of zilver met een eventuele combinatie van edelstenen. Bijvoorbeeld het thema bollen en vlakken, wat een golvend strak resultaat geeft.

Patricia werkt met thema’s waarbij ook de natuur de belangrijkste inspiratie bron is. Een onderwerp wordt zover herleid dat het een eigen vorm krijgt. Bijvoorbeeld het thema verdorde bladeren heeft een geheel eigen vorm gekregen en blijft toch nog herkenbaar.

Het kwetsbare blad wordt verwerkt tot een stevig sieraad.

Contact:

Relou Sieraden is gevestigd in De Glind aan de Glindhorst 8 en volgens telefonische afspraak te bezoeken. Voor de contactgegevens en een routebeschrijving zie onze Contactpagina.

Relou Sieraden is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 50153447

Copyright © Relou Sieraden 2011 - 2021. Alle rechten voorbehouden.